Rytmisk Gymnastikk (RG)

Rytmisk Gymnastikk(RG, tidligere Rytmisk Sportsgymnastikk) er en sport med likheter til frittstående i turn der utøverne gjennomfører et innøvd program til musikk. Programmet skal blant annet inneholde sprang, piruetter, balanseøvelser, bevegelighetsøvelser og artisteri, i samsvar med valgt musikk. Utøverne kan bruke redskapene ball, tau, ring, køller og vimpel, eller frittstående. Et program kan utføres individuelt eller som lag/tropp bestående av 5 personer. Nå i nyere tid er det mulig å konkurrere i minitropp der du kan være to eller tre gymnaster, det kalles duo og trio.(sitat : Wikipedia)

Hammer Turn har ett aktivt RG miljø for barn i aldersgruppen 6-16 år. Dette er grupper for de gymnastene som ønsker å satse litt mer på RG og det stilles derfor noen andre krav til disse enn på våre åpne partier.


RG partiene våre er konkurranserettede partier som rekrutteres fra de åpne partiene og har således ingen direkte påmelding. Dersom du har erfaring fra tidligere eller fra andre klubber, ta kontakt med oss for en gjennomgang av muligheter og tilbud.